Aging in place

Viure a casa

Envellir a casa és decidir conscientment quedar-se a viure a casa durant l’adultesa, gaudint de la companyia i suport de la família, amics i veïns. D’aquesta manera, la persona gran manté la seva independència mentre és possible i alhora pot recórrer a familiars, amics i professionals quan sigui necessari.

Viure en un entorn segur i confortable

A es-ser analitzem les condicions particulars de cada cas i, un cop realitzat un estudi personalitzat, recomanem els canvis necessaris perquè la llar sigui un entorn segur i confortable per a la persona adulta o gran independent: instal·lar barres de suport, evitar catifes o enganxar-les a terra per a reduir el risc de caigudes, col·locar interruptors de llum estratègics, substituir manetes de portes o aixetes per unes altres que siguin més fàcils de moure, i un llarg etcètera de canvis destinats a millorar la qualitat de vida de les persones adultes a mida que es fan grans. 

Mètodes per a ordenar la casa 

El benestar de cada persona depèn en gran mesura de l’ordre que l’envolta: mantenir la casa endegada i neta proporciona calma, i redueix l’estrès, l’ansietat i, en persones grans, la desorientació. Existeixen diferents mètodes per a posar ordre a casa quan es creuen esdeveniments vitals importants com un canvi de llar o la pèrdua d’un ésser estimat, i quan volem desprendre’ns conscientment de pertinences (llibres, mobles, roba...) per tal que els nostres familiars no hagin de carregar amb aquesta tasca més endavant. Des d’es-ser l’ajudarem a triar el mètode d’endreça més apropiat segons l’objectiu que desitgi assolir (sostenibilitat, generositat, salut...), i l’acompanyarem professionalment en tot el procés.